Kranio-Sakral Terapi (KST)

Kurset er for elever med en viden svarende til eksaminerede hundemassører.

Tilmeldingsblanket

Med blide berøringer påvirkes kroppen, ved at der arbejdes med den kranio-sakrale puls, som findes i hjerne og rygmarvsvæsken. Derved aktiveres hundens egne selv-helbredende kræfter, så fysiske og psykiske spændinger frigøres på en enkel og effektiv måde.

Kranio-Sakral Terapi er en meget blid påvirkning, hvor man arbejder fortrinsvis på kranieknogler og korsben (sacrum) med lette træk og tryk. Hunden opnår en meget dyb form for afspænding, da der bliver taget så blidt at der ikke opstår smerte, som man spænder imod.

Kranio-Sakral systemet består af knoglerne i kraniet og korsbenet, membranerne som holder hjernen på plads i forhold til knoglerne og cerebrospinal væsken, som cirkulerer omkring hjernen rygmarven. Denne væske virker som hydraulisk støddæmper for at beskytte hjernen, og er også nødvendig for at hjernecellerne kan få næring og udskille affaldsstoffer.

Der arbejdes med en tredje puls, som er anderledes end hjerte og lunge pulsen. Denne puls kan mærkes i hele kroppen, så man kan lave afspænding på led og andre steder end lige rygsøjle og kranie.

Problemer i kranio-sakral systemet kan komme fra fødsel, ulykke, slag, eller det kan komme gradvis fra en dårlig kropsholdning. Dette medfører at der opstår asymmetrisk tryk på de to hjerne halvdele, så hjernen ikke fungerer optimalt. Det kan forårsage spændinger i nakken, hyperaktivitet, motoriske problemer og stress.